Wednesday, 21 January 2015

Pussy Hunter 3

"Bukan main mesra lagi you berbual dengan betina tu? Kan I dah cakap I jeles!" Juliette membaling gelas kaca ke arah Joe Andi.

Joe Andi sambut gelas kaca. Tindakan refleksnya memang boleh diharap waktu-waktu begini. "Mana ada I berbual pun!" Lelaki itu menafi.

"You tipu! You tipu! You tipu! I dah baca timeline you tadi! Bukan main lagi kan?!" Juliette melempar sebuah lagi gelas kaca.

"No, seriously bukan I! Mana I tahu siapa yang berbual! Please, sayang. Believe in me!" Andi menyambut lagi gelas yang dilontar.

"Urgh! Dasar pussy hunter! Gatal vagina! Tak puas dengan satu vagina, nak banyak lagi! Haritu cakap dah insaf! I sorang saja you nak!" Juliette melempar sebuah lagi gelas, disambut Andi, kemudian dia terduduk keletihan menyandar di kabinet dapur, memeluk lutut sendiri.

Andi mendekati Juliette. Cuba memegang bahu Juliette, tetapi ditepis oleh gadis itu.

"Juliette my dearest.." Lembut Andi bersuara. Andi mengambil tempat duduk di sebelah kiri Juliette, merangkul pinggang gadis itu dengan tangan kanannya, meletakkan dahi di bahu gadis itu. "It's not me. Percayalah. I tak tahu siapa. Serious. I tak pernah kena tweetjack sebelum ni. So I tak tahu siapa puncanya."

Air mata Juliette merembes deras jatuh ke pipi ke dagu. "You tipu.." perlahan Juliette bersuara, lemah. Dalam sedu sedan tangisan.

"Please." Andi melalukan jarinya ke rambut Juliette, membawa helaian rambut yang terjatuh dari dahi ke belakang telinga. "Trust me. I memang dah tak kejar vagina lagi dah. I sayang you sorang saja sekarang ni. You are indeed my only trophy. I dah menang you." Sambung Andi lagi.

"Tapi kalau you kena tweetjack, macamana boleh ayat yang digunakan, perkataan yang digunakan adalah perkataan-perkataan you?" soal Juliette.

"That, I don't know. Tapi I memang sayang you sorang saja. Vagina you saja yang I suka." Andi mengambil tangan Juliette, kemudian mencumbu kura tangan gadis itu. Juliette menyandarkan kepalanya ke kepala Andi. Basah pipinya dikesat oleh Andi.

"Kalau you tak percaya, you check fon I. Mana ada I berbual dengan perempuan tu." Joe Andi mengunjuk telefon yang diambil dari poket.

Juliette mengambil iPhone 5s perak Andi, kemudian skroll satu persatu isi dan apps di telefon kepunyaan kekasihnya itu. Matanya membeliak. "INI APA?!" Juliette menjauhkan dirinya dari pelukan Andi, kemudian menunjuk skrin telefon itu tepat ke muka Andi. "WHO IS THIS?! Macam muka betina tu je I tengok?!" Juliette skroll lagi dan lagi. Menunjuk kepada Andi.

"What the fuck? Macamana boleh ada gambar dia dalam fon I ni? Mana I tahu, Juliette. Serious shit I don't know." Andi menjawab. Terkejut.

"Urgh! Lelaki tak guna! Lelaki tak guna! Lelaki tak guna!" Juliette bangun, memunggal telefon itu ke lantai kemudian memijak-mijak fon itu. Telefon Joe Andi pecah berderai.

"You filthy bastard! Kalau dah pussy hunter tu, pussy hunter jugak! Gatal vagina! I'm outta here!" Juliette berjalan laju meninggalkan dapur. Joe Andi bangun, memegang laju pergelangan tangan Juliette, kemudian lantas memeluk gadis itu dari belakang.

"I'm sorry. I'm sorry. It's my fault. I'm sorry sayang. Sorry. Sorry. Sorry. It's my fault." Andi berbisik perlahan. Juliette menangis lagi.

"Damn right it's your fault." Juliette berkata keras. Dia melepaskan dirinya dari pelukan erat Andi, kemudian naik ke tingkat atas.

Andi mengekori Juliette naik, melihat Juliette mengemas pakaiannya, dari gobok ke bagasi beroda.

"Juliette? Nak pergi mana ni?" Andi bertanya.

"Balik rumah I lah! I don't want to live here anymore! Dasar lelaki pentipu!" Jawab Juliette.

Andi hanya diam melihat tangan Juliette sibuk memindahkan pakaiannya.

"Kenapa diam?!" Juliette menoleh keras tepat memandang Andi.

"I.. I don't know what to say." Andi menjawab perlahan. Dia masih kaku di hadapan pintu bilik tidurnya.

"Huh!" Juliette mendengus.

"Please don't leave. I need you. I..tak boleh hidup tanpa you." Andi berkata lagi. Dia mendekati Juliette, duduk di atas katil.

Perbuatan Juliette terhenti sejenak tanpa memandang Andi. "Bullshit." Katanya perlahan, kemudian meneruskan memasukkan baju ke dalam beg.

"This time, it's not bullshit. I really mean it." Andi melutut, memeluk Juliette sekali lagi dari belakang, mengusap dada gadis itu.

Tangannya bergerak dari dada ke leher, kemudian muka, kemudian kepala, kemudian pipi, kemudian menghembus perlahan ke telinga gadis itu.

"Pl..ea..se.." Badan Juliette bergetaran sebaik hembusan di telinga membuatkan badannya lemah.

Joe Andi mencumbu telinga gadis itu.

Mereka kemudian berkucupan, berkucupan, berpelukan, bergeselan, berjilatan, bercumbuan, berkuluman, berusapan, bercumbuan, berkucupan, berjilatan, berdayungan, berdengusan, berdengusan, berdengusan dan berbaringan.

"Sorry, Andi." Juliette bersuara selepas beberapa saat mereka jeda kepenatan berbaring di atas tilam empuk. "I yang tweetjack you. I yang berbual dengan perempuan tu. I yang mintak nude picture perempuan tu." Juliette berbicara sambil menyembamkan mukanya ke leher Andi, menutup mukanya yang memerah menahan malu.

"It's just that..I am so paranoid of losing you, I don't want that kind of girls, the ones who like you and try to dick hunt you. You tahu kan, ada manusia jenis fetisy kepada penulis-penulis? I takut. I takut you diperdaya diorang." Juliette berkata lagi. Suaranya bergetaran, menangis sekali lagi.

"I know. Sayang, I know it's you." Andi mengusap kepala Juliette penuh kemanjaan.

"Thank you for understanding sayang." Juliette mendongak kepala, mata bertentang mata. Dahinya dicumbu Andi, sambil dia memejam mata.

"I only love you. I dah janji akan stop pussy hunting, and I really meant it." Andi berbisik perlahan ke telinga Juliette.

"Emm.." Juliette masih memejamkan matanya sambil menggeliatkan badan, kesedapan.

Mereka berkucupan dan bersenggama sekali lagi. Hingga pagi.

TAMAT.

Tuesday, 20 January 2015

Mark Edison, Nur Khaleeda dan Khalid 3.

"Bagaimana seorang yang cantik macam kau, setiap hari, berulang kali kau cakap kau tak cantik dan rasa semua orang seperti mengutuk kau?"

"Kau tak faham."

"Fahamkan aku."

"Tak, kau memang takkan faham. Kau tak berkongsi hidup dengan aku."

"Tell me."

"Buang masa kau tahu tak? Buang masa? Kenapa aku perlu ceritakan pada kau sesuatu yang membuang masa? Baik kita borak movie ke. Muzik ke."

"Tak buang masa kalau kita mahu mendengar sesuatu penceritaan daripada orang yang kita suka."

"Huh."

"Lagipun, masa itu sebenarnya semakin berharga jika kita gunakan untuk saling memahami hidup dan diri masing-masing."

"Sudahlah. Aku malas borak pasal ni. Please? Jangan paksa aku boleh tak?"

"Oke, oke. Sorry."

"Forgiven."

"Tapi kau cantik gila kot! Haritu siap orang ingat Lana Del Rey datang Malaysia lagi."

"Oh, please, Khalid."

"Khaleeda, look. Kau nak tahu? Kalau aku mempunyai tubuh fizikal, aku memang dah lama mengorat kau ni. Tak patut aku sia-siakan gadis secantik kau. Tapi, itulah. Aku takda tubuh fizikal. Yang ada hanya jiwa dan semangat aku dalam tubuh kau."

"Sudahlah, Khalid. Aku downlah. Nobody wants me but you. Jangan cakap lagi. Jangan push aku." 

"Bukan aku sorang."

"Habis?"

"Kau ingat tak Mark?"

"Mark who?"

"Mark Edison. Student law tu."

"Oh, that guy. Kenapa dengan dia?"

"Dia pun sukakan kau."

"Don't you fuck with me, Khalid."

"Betullah. Aku tahulah. Aku lelaki."

"I don't believe you."

"Oke, kita tengok nanti macamana." 

"Sudahlah Khalid. Aku nak tidur."

"Aku nak main Counter Strike."

"Yeah, mainlah. Aku letih esok siap kau."

"Orait bebeh."

Khaleeda bangun dari katil berjalan menuju ke meja belajar. Atau yang sebetulnya adalah Khalid.

Roommate baru Khaleeda menekup mukanya dengan komforter kerana tidak biasa melihat seorang gadis secantik Khaleeda berbual sendirian.

Walaupun Khaleeda cuba untuk berbual secara telepati dengan Khalid, tetapi fitrah manusia, akan terlepas cakap juga dalam emosi.

Malam itu, Khalid juara beberapa kali. Dari Aztec ke Militia, dari Office ke Assault.

Selepas puas menembak beberapa ratus kepala, Khalid kembali ke perbaringan. Tidur, merehatkan tubuh Khaleeda.
.
.
.
Esoknya.

"EH, MARK!" Lantang Khaleeda bersuara. Terkejut melihat Mark yang beratur di belakangnya. Fitrah perempuan, apabila tahu seseorang sukakannya, dia akan kelam kabut untuk berjumpa lelaki itu. Malu. Wajahnya tiba-tiba merah. Khalid ketawa di dalam minda.

"Hello, Khaleeda. You buat apa kat sini? Nak enroll kelas Prof Yvonne jugak ke?" soal Mark, selamba seperti biasa.

"Err, aah. Macam best."

"You minat Psychology ke? Tapi you student Business?"

"Tak boleh ambil ke kalau student Business?"

"Amboi, marah."

"Mana ada marah."

"It's okay. Sorry ganggu hal personal you. I just wonder."

"Oke, Mark. I pergi dulu."

"Eh you taknak enroll ke?"

"Nantilah I enroll. Takda mood pulak tiba-tiba."

"Ala, sorrylah. Janganlah pergi dulu. Bosanlah I sensorang tunggu. Ada you boleh borak."

"Shut up, Khalid." Khaleeda menoleh sejenak ke kiri.

"Hm? Khalid?" Mark melihat sekeliling. Tiada yang mengaku Khalid di sini.

"No, oke, oke. I'll wait with you."

"Good girl."

Khaleeda senyum pahit.

"So..kenapa you ambil subjek ni?" Mark bertanyakan pada Khaleeda apabila sunyi menemani mereka berdua.

"Tadi cakap taknak tanya soalan personal." Khaleeda menjawab perlahan. Seperti omelan gadis yang tidak puas hati tidak mendapat gula-gula.

"HAHAHA! Mana tahu, if I tanya soalan buat kali kedua, you akan jawab. Kalau taknak takpelah. I will know it later."

"What do you mean later? I tak cakap pun nak beritahu you later."

"I percaya kita akan hidup bersama selamanya, Khaleeda."

"Err. Why?"

"Firasat. Intuisi. Intuisi I mengatakan yang tiada siapa yang akan memahami you selain I."

"Oh, please. Perasan betul you ni. Sukahati je cakap macam tu. You nampak tong sampah tu? You masuk dalam, angkat sendiri, pergi dari sini."

"HAHAHA!"

"Apa ketawa-ketawa?"

"Boleh tahan jugak ayat you kalau marah. I suka."

"Suka apa? Suka kena marah?"

"Everything."

"Everything?"

"Everything about you. I suka semuanya pasal you."

"Fuck you." Khaleeda berlalu laju dari situ.

"Hey hey hey hey. Sorry, sorry. My bad. Sorry terlalu jujur." Mark mengejar, namun tidak menyentuh gadis itu. 

"Go away, Mark. Just. Stay away from me." Khaleeda menangis.

"Er..oke. Just know that I am very sorry."

Khaleeda berjalan semakin laju meninggalkan Mark yang berdiri terpinga-pinga, masih cuba berfikir apa yang menimbulkan kesedihan gadis itu.

Khaleeda yang berjalan semakin perlahan apabila telah jauh dari perkarangan fakulti itu, masih esak dalam tangisnya.

"Kan aku dah cakap! Dia sukakan kau! Kau tak percaya!" Khalid bersorak dalam minda Khaleeda.

"Tapi kenapa dia sukakan aku? Aku bukan cantik pun. Aku bukan talkative pun. I'm a freak. I'm a weirdo. I'm crazy."

"Hmmm."

"Kenapa? Betul kan aku cakap?"

"Aku tak tahu nak balas soalan kau. Kau bukannya nak dengar jawapan aku. Itu semua retorik."

Khaleeda menghempaskan badannya ke katil. Melihat siling sambil tangannya terletak di dahi. Air mata masih mengalir.

"Kalau dia suka aku pun, dia takkan faham aku. Dengan kau lagi. Kau bukan boleh. Macamana kalau kau mengamuk macam haritu?"

"Aku percaya dia bukan lelaki macam tu. Dia boleh bersabar. Bab aku mengamuk tu, aku tak boleh janji untuk tak buat."

"See. Walaupun kita dah hidup lama, tapi kau masih lagi tak boleh kawal emosi kau."

"Emosi aku emosi kau jugak, Khaleeda. Aku cuma lepaskan apa yang kau tak mampu lepaskan. Itu saja. Kau ingat aku boleh ke tengok orang buli kau?"

"Mana ada siapa buli aku."

"Oh, please. Memanglah diorang tak buli kau secara fizikal. Tapi mental? Setiap kali kau berjalan ke mana saja, semua orang pandang kau macam kau ni hantu. Padahal manusia kot. Kenapa entah nak diskriminasi orang macam kau."

"Hm."

"Walaupun kau macam ni, tapi kau masih lagi boleh berfungsi kepada masyarakat, apa? Assignments tak pernah tak siap."

"Hm."

"Oke, oke. Aku berhenti cakap. Aku just nak bantu kau. Mark tu aku tengok baik. Kau kena percayakan aku. Dan percaya pada dia."

"Dia tak kenal aku lagi.. Dah kenal mesti dia tinggalkan aku jugak. Macam orang lain.." Khaleeda menangis teresak-esak. Menekup mukanya dengan bantal. Meraung-raung, menjerit-jerit. Melepaskan emosi, kesedihan dan kebencian terhadap dirinya sendiri.

TAMAT.

Monday, 19 January 2015

Mark Edison, Nur Khaleeda dan Khalid 2.


Aku terjaga dari tidur. Melihat siling tepat di hadapanku dalam perbaringan. Tiada apa-apa yang istimewa padanya.

Melainkan hanyalah habuk-habuk, benang-benang sawang, kereputan dan tompokan lumut dek bumbung yang telah lama bocor namun masih berupaya tidak membasahkan aku ketika musim hujan tiba. Aku bersin tiga kali. Habuk. Aku sensitif dengan habuk.

Aku mengiringkan tubuh ke kanan, lantas melihat kekasihku yang merampas selimut hanya untuk menutupi tubuh bogelnya sendiri tanpa kongsi.

Aku mengeratkan pelukanku pada tubuhnya yang tertanggal entah bila tadi. Membenamkan mukaku ke lehernya, merapatkan bibirku ke kulitnya.

"Sayang?" Khaleeda bersuara, sambil memberikan sedikit bahagian selimut kepadaku, cukup-cukup untuk menutupi kawasan pubis aku.

"Krohh krohh." Aku membunyikan suara acah-acah dengkur. Badannya bergetaran menahan tawa. Aku yang memeluk erat terikut sama bergetar.

Tangan kiriku menekup buah dada kirinya, merasakan degup jantung Khaleeda. Perlahan. Tenang. Tenang sekali.

Khaleeda memegang tangan kiriku yang menekup tadi dengan tangan kanannya. Dia masih tersenyum. "I love you, Mark." bisiknya.

"I know." aku mengusap-usap dadanya. Perlahan, penuh kasih.

"Sombong."

"Mana ada."

"Narcissist."

"That, I am."

"Hm."

"Yes, my beautiful princess Khaleeda?"

"Khalid cakap you gay."

"Bagaimana I boleh gay sedangkan yang dipeluk I adalah seorang perempuan yang sungguh agung parasnya?"

"Buto hang dok buat deep apa. Pundek."

"Diamlah Khalid."

"Hehehehehehehehehe."

"Kau tu yang gay sebenarnya. Seronok blowjob aku tadi?"

"Wait. How did you know.. I'm sorry, sayang. I'm sorry. Khalid yang paksa I."

"It's okay, Khaleeda."

"Tapi macamana hang tau tu aku hah?"

"Teknik berbeza."

"Oh, macam tu. So.. How was it?"

"Not bad. Tapi boleh cuba lagi."

"Maksudnya?"

"I push myself to ejaculate."

"Hihihihi."

"Diamlah Khaleeda. Aku tengah survey ni."

"Oke, oke. You guys boraklah. I nak tidur."

"Baguih. Pi tidoqlah."

"Aku hairanlah, Khalid."

"Hang heran pa?"

"Kenapa kita wujud? I mean..yes, God created us. But kenapa?"

"Ah, deep pundek dia mai dah."

"Just bare with me. Look, kalau betul Tuhan cipta kita, apa purpose Dia sebenarnya? Kenapa cipta manusia untuk hanya menyembahnya? Adakah hanya untuk tunjuk kecintaannya pada manusia? Bullshit. Semua ini hanya untuk menunjukkan kekuasaannya."

"Bear la you."

"Thanks, Khaleeda."

"Dak la ni apa poin hang? Hang tau dak dosa pikiaq benda manusia tak sampai ni?"

"Kalau manusia tak boleh fikir perkara luar batasan, kenapa Tuhan masih cipta manusia mampu berfikiran luas?"

"Sesat hang ni, sesat."

"Macamana kau tahu aku sesat? Sedangkan kau juga tak pasti adakah jalan kau itu jalan yang betul atau tidak. Kau hanya mengikut jalan yang orang lain tuju, turun-temurun mengikut nenek moyang yang diperturunkan ke anak cucu. Bersanadlah konon-kononnya."

"Aku pening aa weh. Hang borak dengan Khaleeda ja la. Malaih aku pikiaq bendalah ni."

"I want to discuss this topic with you."

"Tapi.."

"Aku tahu kau faham apa aku cakap ni, Khalid."

"Amboi. Kantoi la pulak. Memahami angad awaa nyii."

"Pundeklah Khalid."

"Hihihi."

"Diam, Khaleeda. Aku nak buat comey dengan pakwe kita ni."

"Ahh, sorry. Sila, sila."

"Macam kau. Macam Khaleeda. Kenapa Tuhan cipta manusia istimewa macam korang? Dua roh berkongsi satu tubuh?"

"Istimewa padia? Cacat ni."

"Bagi aku, aku seperti berpasangan dengan dua orang dalam satu masa. Istimewalah tu."

"Yalah tu."

Khaleeda memelukku erat, menghadap aku dalam iring kiri. Dia mengusap kepala dan wajahku. Aku tahu ia adalah Khaleeda kerana sentuhannya terdapat kelembutan berbanding Khalid yang lebih kasar.

"Sayang, cukuplah tu fikir. Malam begini tak elok terlalu guna otak. As human we need to rest. Dan Tuhan cipta malam untuk manusia rehat."

"Kalau Tuhan cipta malam untuk rehat, kenapa agama you menyarankan manusia bangun sepertiga malam untuk beribadah kepada Tuhan?"

"Kerana masa itu yang paling mustajab doanya."

"Kenapa waktu itu? Kenapa tak tengahari? Kenapa tak setiap waktu?"

"Mungkin kerana Tuhan nak tengok sama ada manusia benar sayangkan pencipta atau tidak. Sanggup korbankan masa tidur untuk-Nya."

"Haa, betoi apa Khaleeda cakap tu. Macam hang dengan kamilah. Ni dok tak tidoq lagi dok borak, sebab sayang kan? Macam tu la ibadat tu."

"Meaning?"

"Malam macam ni sunyi weh. Waktu mana lagi sesuai untuk bersama kekasih? Orang romen pun kat tempat sunyi. Takda gangguan luar. Hanya fokus pada pasangan."

"Jadi kau nak cakap yang Tuhan buat tuntutan begitu untuk manusia mempunyai peluang berkasih-kasihan dalam sunyi?"

"Haa, bijak pun."

"I see."

"Eh, sat. Maksud hang berkasihan dalam sunyi tu dengan Tuhanlah kan?"

"Ya."

"Sebbaik."

"Khalid."

"Yes, my dearest handsome?"

"Jangan tiru ayat akulah. Aku nak bersama Khaleeda."

"Oh, oke oke."

"Khaleeda?"

"Hmm?" Khaleeda pisat matanya dengan jari. Suaranya seakan diganggu tidurnya.

"Eh, you dah tidur ke? Sorry. Just go to sleep. I love you." kataku, mengeratkan lagi pelukan.

"Sayang nak borak lagi?"

"Tak. I nak bersama you hingga pagi." aku mengusap pipi mulusnya.

"Good boy. Dah, tidur, tidur. Esok kerja.

"Baik, sayang. Good night."

"Selamat malam juga, Mark Edison. I love you."

"Malam, Khaleeda. Malam, Khalid."

"Haa, malam, malam."

Saturday, 17 January 2015

Ustaz Khairul dan Gadis KPop.

"Astaghfirullahal 'azim. Kenapa sampai macam ni sekali budaya Melayu kita? Peluk artis KPop di atas pentas? Teruk! Teruk! Sangat teruk!" Ustaz Khairul menggeleng kepala, menyelak muka demi muka laporan akhbar. Dia bercakap sendirian.

Ustaz Khairul kemudian mengambil telefon bimbit dan menelefon nombor yang disimpan di dalamnya. "Hello, JAWI? Saya nak buat laporan.."
.
.
.
GADIS DIPELUK ARTIS KPOP DIMINTA HADIR KE JAWI UNTUK KAUNSELING.

Sebaik membaca tajuk akhbar, Ustaz Khairul senyum. Dia puas. "Macam ni barulah betul. Hukuman tetap hukuman. Kalau tak dihukum di dunia, nanti di akhirat lebih teruk padahnya." Ustaz Khairul bercakap sendirian lagi. Dia adalah seorang ustaz di sebuah sekolah agama bandaraya metropolitan negara.

Dia memang sentiasa bersikap adil dalam agama dan sentiasa tegas dengan sesiapa yang melanggar perintah Tuhan.

Ketika dia berjalan di sebuah lorong selepas membeli surat khabar tabloid di sebuah kedai buku mamak, kepalanya diketuk keras hingga pengsan.

Dia tidak sempat melihat siapa yang mengetuk kepalanya kerana terus jatuh tertiarap ke jalan berturap tarmac.
.
.
.
Matanya dibuka. Dia melihat sekeliling. Sebuah bilik yang tidak dikenalinya. Mempunyai dua buah katil double-decker.

Apabila mindanya semakin siuman, barulah Ustaz Khairul sedar dia sebenarnya diikat di sebuah kerusi kayu. Tangan dan kaki, badan dan bahu.

Dia langsung tak mampu melepaskan diri walau seberapa kuat dia meronta.

"Dah bangun, sayang?" Ustaz Khairul terdengar suara lunak di belakangnya. Dia cuba menoleh, namun tolehannya tidak mampu buat dia melihat siapa yang bercakap. Kedengaran juga beberapa suara lain ketawa.

Beberapa saat kemudian, barulah dia tahu siapakah gerangannya yang bercakap itu kerana keempat perempuan berjalan dan berdiri di depannya.

"Kau! Kau bukan kena hadir untuk sesi kaunseling di JAWI ke?!" Ustaz Khairul bersuara kasar.

Di hadapannya adalah seorang gadis bertudung yang pada ketika ini menghiasi dada akhbar, televisyen dan beberapa laman media sosial.

"Ya, ya. Kau kenal aku kan? Bagus. Terima kasih kerana ingat." Jawab gadis itu.

Gadis-gadis lain turut sama ketawa. Mereka mengenakan busana sepertimana seorang hijabsters berbusana. Dan ya, shawl masih melekat menutupi aurat kepala.

"Apa kau buat ni? Tak cukup dosa kau peluk entah mana-mana lelaki pondan, kau nak buat apa dengan aku?!" Lantang Ustaz Khairul menjerit.

"Hey, hey. Bising apa ni. Rilekslah. Aku ingat orang agama macam kau penyabar orangnya?" Salah seorang gadis berbicara. Dia berjalan perlahan, mengambil serban Ustaz Khairul dan memakaikannya di kepala lelaki itu.

"Haa, macam ni kan kacak? Sesuai betul dengan kau." Tambah gadis itu lagi. Mengusap pipi Ustaz Khairul, Ustaz Khairul cuba mengelak kemudian gadis itu ketawa lalu kembali ke tempat berdiri asalnya.

"Guys, tolong aku tarik ustaz mulia kita ni rapat ke meja ni." Kata Gadis Kontroversi sambil menggerakkan mouse, menghidupkan PCnya yang sedang berada dalam keadaan sleep. Sebaik PCnya hidup, sebuah video tarian Kpop perempuan berada dalam keadaan pause.

Ustaz Khairul ditolak-dan ditarik rapat ke meja, sehingga mukanya benar-benar berada dekat dengan skrin PC.

Butang play ditekan. Tarian erotik bermain-main di hadapannya.

Ustaz Khairul pejam mata.

"BODOH! KAU BUKA MATA KAU SEKARANG!" Gadis Kontroversi menempeleng kepala Ustaz Khairul sehingga serban tertanggal dari kepala. "KAU TENGOK! AKU NAK KAU TENGOK VIDEO NI SAMPAI HABIS! JANGAN ALIHKAN PANDANGAN WALAU SEDIKITPUN!" Tambah Gadis Kontroversi itu lagi.

Ustaz Khairul buka mata. Selang beberapa saat melihat video tarian erotis itu, sesuatu menegak di dalam seluarnya.

"Hahaha! Nampak tak, Ustaz Khairul? Kau yang kononnya rasa diri kau punyai iman dan ilmu kuat pun, tak tahan dengan video begini." Gadis Kontroversi menepuk bahu Ustaz Khairul berkali-kali. Tangannya kemudian mengusap bahu lelaki itu, turun ke dada dan diulang-ulang.

Sesuatu yang menegak semakin berdiri tegaknya.

"Cukup! Cukup! Astaghfirullahal 'azim, astaghfirullah, astaghfirullah. Ya Allah, selamatkan aku dari zina." Ustaz Khairul berdoa semahunya.

"Kau berdoa kepada Tuhan? Hey, Tuhan tak bersama kau sekarang ni, kau tahu? Kau patut merayu kepada aku, bukannya kepada Tuhan kau. Tuhan kau sekarang ni tak punya kuasa apa-apa. Yang ada kuasa hanya kami." Gadis Kontroversi menepuk pipi Ustaz Khairul berkali-kali.

"Sekarang ni.." Gadis Kontroversi memberi arahan tanpa suara kepada rakan-rakannya. Rakan-rakannya mengalihkan kerusi membelakangkan meja PC.

Gadis Kontroversi menanggalkan shawl dan jubahnya. Yang tinggal hanyalah pakaian dalamnya.

Ustaz Khairul menelan liur.

"Now.. let's see what will you do if you watched the dance live in front of you." Kata Gadis Kontroversi itu. "Oh, by the way, before we started. Yulia, tanggalkan ikatan pergelangan tangannya. Bahu dan badan, biarkan." Tambah Gadis Kontroversi.

Ikatan pergelangan tangan Ustaz Khairul dibuka. Pergerakan tangannya hanya terhad sehingga siku.

"Let's get it started." Gadis Kontroversi senyum. Muzik dimainkan. Dia berdansa secara erotis, betul di hadapan Ustaz Khairul.

Ustaz Khairul pejam mata sambil berzikir dan beristighfar di dalam hati, di samping berdoa semoga dia diselamatkan dari semua ini.

Kemudian, sekali lagi kepalanya ditempeleng.

"BUKALAH MATA TU, USTAZ BODOH!" Yulia menjerit keras di tepi telinga kanan Ustaz Khairul. Mata Ustaz Khairul dibuka pantas.

Penis Ustaz Khairul menegak sehinggakan dapat dirasakan betapa sakitnya ereksi itu.

"Aloo, cian ada barang tak boleh bernafas ya?" Yulia melonggarkan tali pinggang Ustaz Khairul, menanggalkan seluar lelaki itu hingga paras lutut.

"Tak pakai underwear? Patutlah." Yulia senyum. "Ustaz-ustaz memang jarang pakai underwear ke?" Tambah Yulia lagi.

"Comel jugak penis you ni." Salah seorang gadis yang masih tidak diketahui namanya bersuara. "Tak tahan I menengoknya."

"Tsk. No, Naimah." Yulia bersuara tegas. Gadis Kontroversi masih rancak menari, lagu demi lagu bersilih ganti. Peluh badan memercik dikit-dikit. Kadangkala terkena muka Ustaz Khairul dek tariannya yang rancak. Ustaz Khairul telan liur lagi.

Tangannya tanpa sedar mengurut-urut penis sendiri. Yulia, Naimah dan seorang lagi gadis berpandangan sesama sendiri lalu tersenyum.

Naimah menanggalkan jubah dan shawlnya - hanya tinggal pakaian dalam lalu mengikut serta Gadis Kontroversi menari.

Seorang demi seorang mengikut serta tarian, dan mereka menari erotis serentak mengikut rutin koreografi muzik yang dimainkan.

Tangan Ustaz Khairul semakin lama semakin rancak bergerak, kemudian dia tersentak-sentak badannya, memancutkan cairan putih, sehingga beberapa pancutan mengenai gadis-gadis itu.

"Haa, see? Kau yang punyai iman yang kuat pun tak tahan melihat tarian begini secara depan, apatah lagi kami-kami ni?" Gadis Kontroversi bersuara, menghentikan tarian.

Ustaz Khairul masih tercungap-cungap dek ejakulasi yang jarang-jarang sekali dirasakannya. Puas memang puas, menyesal juga turut sama dirasakannya. Namun, penisnya masih tegak berdiri.

"Girls, bantu aku tanggalkan ikatannya. Cukup sudah kita bagi ajaran kepada lelaki ini." Gadis Kontroversi berjalan ke arah Ustaz Khairul diikuti yang lainnya, kemudian satu-satu ikatan dilonggarkan dan ditanggalkan.

Ustaz Khairul masih berkeadaan tercungap keletihan. Duduk, diam di kerusi walau dia sudah boleh bebas bergerak.

Keempat-empat gadis itu mengambil mineral, meneguk seteguk dua, lalu memakai semula pakaian mereka.

"Hey! Hey! Apa ni!" Gadis Kontroversi meronta-ronta apabila Ustaz Khairul menyerbu ke arahnya, cuba memeluk dan mencumbu gadis itu. "Guys! Tolong!" Gadis Kontroversi yang masih dalam rontaan mengelak gomolan Ustaz Khairul meneriak kepada rakannya.

Rakan-rakan gadis itu tersentak lalu menarik-tarik Ustaz Khairul menjauhi Gadis Kontroversi, namun salah seorang digomol secara rakus oleh Ustaz Khairul. Kemudian, sekali lagi kepala Ustaz Khairul diketuk dengan sesuatu yang keras. Dia jatuh tertiarap dalam keadaan separuh bogel.

"Fucked up punya ustaz." Suara Gadis Kontroversi selepas beberapa ketika keadaan hanya sunyi, yang terisi hanya dengusan nafas letih.

Bajunya ditarik koyak. Rakan-rakannya yang lain turut sama melakukan perbuatan yang sama. Telefon bimbit dicapai Yulia, kemudian dia mendial 999. Tangisan palsu dibuat-buat. Dia tersedu-sedan. "Hell-o.. Tsk, tsk. Polis.. Saya nak buat laporan.. ada lelaki.."

TAMAT.

Friday, 16 January 2015

Mark Edison, Nur Khaleeda dan Khalid.

"Evening, sayang tak tidur lagi? Ingatkan tak reply Whatsapp dah tidur dah." Mark menegur kekasihnya sebaik menanggalkan kasut di foyer.

"Belum, ingat nak tidur tadi, pastu macam boring pulak tidur sorang. Banyak kerja sayang tadi?" Tegur Khaleeda, bingkas bangun dari sofa.

"Cantik night dress. Kemain warna mint pastel, you. Rasa macam sayang manis terlebih pulak malam ni." Mark longgarkan ikatan tali leher.

"Well, secara harfiahnya memang saya manis pun. Sayang kan selalu jilat saya." Khaleeda senyum, bantu tanggal butang kemeja Mark.

"Ahh, yang tu betul." Mark dan Khaleeda bercumbu, dengan tangan Mark menekup punggung Khaleeda.

"By the way, awak dahaga tak? Tadi saya dahaga, terbuat lemon ais. Kalau nak, saya tuangkan." Khaleeda mengusap pipi Mark.

"Boleh jugak. Saya tak sempat minum mineral dalam kereta tadi. Tengah drive pun borak dengan client. Sibuk betul call after working hours."

"Client yang mana satu ni?" soal Khaleeda, gesa menuju ke dining hall, menuangkan lemon ais dari jag ke gelas.

"Siapa lagi kalau bukan Faisal." Jawab Mark, ambil tempat duduk di meja makan.

"Faisal mana ni? Faisal Tehrani ke? Oke tak kelakar."

"Faisal Ishq. Client saya yang kes kepala tanpa badan tu."

"Oh, yang tu. Tak settle lagi kes tu? Ingat dah settle dah."

"Belum."

Lemon ais diteguk. Mukanya berkerut, kemudian Mark senyum.

"Sedap?"

"Cukup rasa. Macam awak."

"Amboi, sempat berpickupline."

"Mestilah. Saya Mark Edison kot. Gila tak sweet?"

"Ahh, dah, dah. Melambung sangat puji diri sendiri ni. Nak sikit air."

Gelas bertukar tangan. Lemon ais diteguk, gelas diletak kembali ke coaster bercorak geometri. Gincu merah gelap melekat di bibir gelas.

"Sayangku Mark." Panggil Khaleeda apabila melihat Mark seakan termenung, melihat kabinet seperti tiada penghujung.

"Yes, my beautiful princess of all time?" Mark tersentak, kemudian laju menoleh ke arah Khaleeda.

"Sampai hati lupakan saya tadi."

"Sorry. My bad, my bad." Mark memegang tangan Khaleeda, mencumbu kura tangan gadis itu  yang sudah tidak gadis di tangannya.

"What's in your mind? You seemed.. off."

"Nothing. Quite tired, I guess. Susah jugak kes Faisal ni. Lawyer Humaira' boleh tahan bagus."

"Sekarang ni Faisal dituduh membunuh Mawar oleh Humaira' kan? Tapi Humaira' menafikan dan menuduh Faisal yang melakukannya?"

"Betul. Macam saya cerita semalam."

"Awak rasa siapa yang bunuh Mawar?"

"Entah. Susah nak cakap. Kalau ikutkan pekerjaan saya, saya kena yakin yang Faisal tak melakukannya. Supaya data dan fakta yang saya perlu kumpul tak bias nanti."

"Betul jugak. Tapi..."

"Yes?" Mark bangun, memimpin tangan Khaleeda ke sofa, duduk berhadapan televisyen yang tidak dihidupkan.

"My sixth sense tells me that Faisal did it. Awak boleh menang ke nanti?"

"Well, I have to do what I gotta do, kan?"

"Baik, awak cubalah yang terbaik ya?" Khaleeda menghadiahkan sebuah lagi kucupan di leher, kemudian merehatkan kepala di dada lelaki itu.

Mark mengusap rambut Khaleeda, kemudian mencumbu kepala gadis itu.

"Dear?" Khaleeda bersuara, mengusap paha Mark.

"Yes, milady?" Mark bermain-main dengan telinga Khaleeda.

"Saya bosanlah. Jom keluar."

"Nightwalk?"

"Yep."

"Boleh jugak. Awak nak pakai macam ni ke? Tak sejuk? Nanti nipple tersembul macamana? Kena cari semak pulak nanti."

"Amboi. Saya pakai kot awaklah."

"Ish, busuk dah kot tu. Awak tunggu sini, saya ambilkan kardigan awak."

"Kardigan nipis, nak hoodie Trafalgar Law."

"Orait. No problem."

Ketika Mark menaiki dua anak tangga, Khaleeda jerit kecil, "Yang warna peach tu!"

"Yes, yes. Warna apa lagi je ada? Satu je kan?"

"Tadi hoodie yang sama design baru sampai dari Taobao. Tapi warna kuning. Awak tahu beza tak kuning dan peach? Awak dahlah rabun warna."

"Tahulah, tahu." Mark meneruskan dakian ke tingkat satu.

Khaleeda menunggu sambil bersiul lagu Sugar Maroon 5.

Tiba-tiba, kepala Khaleeda terasa seperti dilempar sesuatu. Apabila menoleh, terlihat Mark sengih sumbing.

"Orang cakap peach la. Ni kuning. Tadi cakap pandai bezakan sangat."

"Hahaha, ni ha. Saya ambik dua-dua. Memang tak reti beza."

"Eleh, padahal tahu beza. Saja je nak naikkan darah saya kan? Kalau tak tahu, kenapa awak baling yang kuning?"

"Wah, bijak sayang saya ni."

"Mestilah. Jom." Hoodie peach disarungkan, kemudian Khaleeda membantu Mark memakai hoodie kuning.

Dengan hanya berselipar jepun, mereka berjalan ke arah kanan lorong rumah mereka. Ke arah taman permainan.

"You, takda bintang pulak malam ni. Bosannya."

"Sayanglah bintang I."

"Awh." Tangan Mark dipimpin makin erat.

"Kejap, saya nak on MP3 player fon kejap." Mark mengambil fon di poket seluarnya, kemudian menekan butang play. Lagu Sugar dimainkan.

Di tengah jalan yang tiada kenderaan dan sesiapa yang memerhati kerana sekarang jam tepat pukul 0126 pagi, Mark membuka langkah tari. Di bawah lampu neon jalan, mereka berdansa.

"Meow, meow, meow."

"Eh, bunyi kucing. Sayang, dari mana tu bunyi tu?" Khaleeda berhenti menari. Dia menoleh ke arah punca bunyi itu.

Mark menghentikan nyanyian lagu di telefonnya. Dia memasang telinga, berjalan mampir ke arah Khaleeda yang sudah mendahului di hadapan.

"Sayang, ni, dalam longkang ni, kesiannya. Anak kucing siapalah ni." Khaleeda mencangkung berhadapan parit taman permainan.

"Kejap, sayang tak payah turun, biar saya turun. Nanti kotor nightdress tu. Dahlah baru beli."

"Baik awak."

Mark meletupkan jemari.

Dengan langkah berhati-hati, dia melangkah masuk ke dalam parit yang fikirnya berkemungkinan sedalam semeter. "Nah." Mark hulur anak kucing berwarna kelabu cerah kepada Khaleeda.

"Boleh naik tak tu? Do you need my help? Eh, tapi saya tengah pegang nyiau ni."

"Takpe, takpe. I can do this my own. Hiah!" Sekali lompat dengan menekan tangan ke tembok parit, Mark naik dan terus duduk membelakangi Khaleeda. Kaki yang terjulur ke parit di angkat ke atas, kemudian dia duduk mencangkung, sama seperti Khaleeda.

Mereka berdua mengusap dan bermain dengan telinga anak kucing itu bersama. 

"Hey, hey, buddy. Where did you come from? Macamana boleh masuk dalam longkang ni?" soal Mark.

"Ada anjing kejar agaknya." Khaleeda jawab.

"Eh, mana ada anjing area sini. Manusia perangai anjing adalah."

"Macam awak eh?"

"Aah, ya. Saya anjing terrier. Garang dan ganas."

"Yalah tu. Macam Chihuahua je kalau di ranjang. Kalah saya."

"Eh, shush. Hal dalam kelambu jangan cerita kuat-kuatlah. Malu saya."

"Hahaha! So, nak buat macamana dengan nyiau ni?"

"Kita bawa balik rumah dululah. Bagi makan. Mesti lapar tu. Friskies ada lagi kan?"

"Ada dalam purse saya, yang tak dibuka lagi pun ada."

"Haa, eloklah tu. Tak sia-sia sayang saya ni berbudaya bagi stray cats makan."

"Hehehe. Jangan puji sangatlah, malu saya."

"Siapa puji awak? Saya cakap fakta je."

"Pui."

Mereka berdua bangun, anak kucing masih mengiau, dan mereka berjalan pulang ke rumah, menutup pintu seperti biasa.

Anak kucing itu kemudiannya dilepaskan ke lantai, kemudian disepak kuat Khaleeda, membuatkan kucing itu terlempar ke dinding ruang tamu.

"Sayang! Kenapa buat macam tu?!" Jerit Mark, menarik Khaleeda membuatkan gadis itu terduduk, melangkah laju ke arah anak kucing itu.

Anak kucing itu menggigil kesakitan.

"Sorry, tak sengaja. I don't know what happened to me. Macam refleks." Jawab Khaleeda, memeluk lutut hampir menangis.

"Ah, sudah. Time ni la Khalid nak datang!" Mark meletakkan anak kucing di dalam timba kecil di tepi singki dining hall.

"Sayang! Sayang!" Mark menggoncang tubuh Khaleeda apabila melihat gadis itu hanya menunduk mencium lututnya sendiri.

"Nur Khaleeda binti Qushairy, saya ni, Mark Edison! Sayang ada dengan saya. Dengar ni, sayang ada dengan saya!"

"Butoh apa. Sayang hang dah takdak dah weh. Diam dah dalam tu ha. Aku ja ni. Khalid Khalifa." Suara Khaleeda bertukar garau.

"Fucklah. Kau buat apa lagi sial datang dalam hidup Khaleeda? Tak puas lagi kena belasah haritu?"

"Hahaha! Aku bosanlah. Pundek betul dok cheesy lovey dovey depan mata aku. Ingat aku nak biaq?"

"Dah tu yang kau sepak kucing tu buat apa? Babi. Sepak akulah kalau geram kat aku! Jangan aniaya binatang tak bersalah, binatang!" Mark menendang wajah Khalid. Atau di hadapan matanya, wajah Khaleeda.

Bagi Mark, ini perkara biasa dalam hidupnya bersama Khaleeda. Sudah beberapa siri Khalid Khalifa muncul di dalam hidup Khaleeda.

Namun, hanya dia saja yang betul-betul memahami dan mampu menangani Khalid-Khaleeda, setakat ini, setahu dia yang diberitahu Khaleeda.

Sebenarnya, Khaleeda nampak saja apa yang dibuat oleh Khalid ketika Khalid menguasai tubuhnya. Cuma dia tidak mampu membuat apa-apa. 

Multiple personality disorder, nama penyakitnya. Atau singkatannya, MPD.

Bibir Khalid berdarah. Dia mengesat bibirnya dengan tangan mulus Khaleeda. Khalid kemudian bangun berdiri tegak, membuka langkah.

Kucing di dining hall mengiau tidak berhenti, tetapi dengan suara yang perlahan, kerana sedang bertarung nyawa dengan kematian.

TAMAT.

Wednesday, 14 January 2015

Pussy Hunter 2

"Apa yang I rasa sekarang ni bukan cinta, tapi sesuatu yang luar biasa. I tak reti nak explain. Rasa ni rasa yang baru I rasa."

"Oh."

"Oh? Punyalah sepenuh jiwa dan perasaan I luahkan, you boleh balas 'Oh' je? Pundek jugak you ni."

"Hahaha. Tu maknanya I nak dengar lagi."

"See. You are so brilliant with your words, that makes me fall in love with you again and again, everyday. Wait. Not love. Unknown entity."

"Eh, you ni puji I tinggi melangit ni nak apa sebenarnya ni?"

"I taknak apa pun lagi buat masa ni. Cukuplah boleh tengok bintang sambil baring-baring, dalam ruang bilik yang ada aircond macam ni. Feels like heaven, you know."

"Told you I have an invisible roof."

"Yeah, now that I've seen it with my own eyes, I believe you now. Oh, ya. I tak tanya lagi. Seronok duduk lokap? Hahahaha."

"I dah biasa dah duduk lokap. Itu boleh dikatakan antara salah satu variables yang I kena hadap dalam modus operandi I."

"Yalah tu."

"Betullah. I kan jujur bangsat. Takda guna pun I tipu. Seronok jugak makan free, makan murah sekali-sekala. Hahaha."

"You nak masuk lokap lagi ke? Ke nak masuk penjara? Ni kalau I tuduh you raped I ni memang power ni hukuman dia."

"Hahaha! I tak pernah kena tuduh merogol orang lagi. Boleh jugaklah kalau you nak try. Tapi kita practice safe sex kot. Mana sangkut DNA."

"You tak pernah tonton Gone Girl ke? I boleh buat sebijik macam Amy Dunne buat."

"I know that well too, beautiful."

"I know I am one beautiful woman." Gadis itu senyum. 

"So, Juliette, kenapa you senyum masa you ternampak ada gambar nude you dalam fon I?"

"You nampak I senyum? Power jugak you ni. Ingatkan masa tu you kat tandas lagi. I buat kerja diam-diam kot."

"You lupa I ni memang a powerful man?"

"Tak lupa pun. So, to answer your question, Andi, I smiled sebab I bangga ada orang simpan gambar nude I, yang tak pernah I sebarkan."

"Please, my dear, do elaborate that." Andi bangun menyandar dari perbaringan.

"Kejap, nama penuh you apa?"

"Joe Andi. Why?"

"Saja tanya."

"Hekleh. Cerita jela. Nak tau nama penuh I pulak."

"Hahaha. Marahlah pulak. Oke, oke. I banggalah, sebab bukan senang nak dapat nude pict of mine. Bukan senang-senang I sebarkan. You ingat senang-senang je ke pussy hunters nak dapat gambar nude I? Not that easy."

"Tapi I dapat."

"Itu sebab you bukan pussy hunter yang calang-calang orangnya."

"Hahaha! Thank you."

"Cepat main rambut I sebelum I sambung jelaskan."

"Hish, manja betul." Andi mengusap kepala Juliette, penuh lemah-lembut dan kasih.

"Good boy. Oke, so, selalunya tiap kali I hantar gambar nude I kat orang, I dah encrypt code pada gambar tu untuk terdelete sendiri selepas tiga jam pada penerima pertama. Semakin jauh ia disebar, semakin berkurang tempoh ia berada dalam telefon."

"Amboi. You ni programmer ke?"

"Tak jugak. Sukahati I la. I nak tipu you ni. Jangan kacaulah."

"Oh, baik, baik. I dengar je."

"Jadi, bagi mewakili seorang pussy hunter yang I kenal, I namakan code tu sebagai KS-001X36B."

"Why KS?"

"Sebab nickname dia KS."

"Oke, nombor-nombor tu?"

"001 kod untuk setiap jumlah gambar I dah bagi. X tu variable nick penerima pertama. 36B, saiz breast I."

"HAHAHA! Power, power. You memang power."

"Baik. Jadi, I senyum bangga bila terjumpa gambar dalam fon you, satu je gambar, sebab I tahu, pemilik fon tu memang bukan calang-calang orangnya. Sesuai dengan kehebatan I ni."

"Oh, macam tu."

"I dahagalah. You, I nak cafe latte."

"Gila ke apa? Mana I nak dapat cafe latte tetengah pagi buta ni?"

"Ala, McCafe kan ada."

"McCafe waklu. McCafe dah tutuplah!"

"Tapi I dahaga. Please? Pretty please, handsome?" Juliette membenamkan mukanya ke dada Joe Andi.

"Nasib baik you ni secantik Emma Watson. Kejap, I call member I yang kerja McCafe kat hujung taman I."

"Yay! Nah free kiss!"

"Haip, you nak kiss kat mana tu?"

"Sukahati I la." Juliette mencumbu celahan kangkang Andi.

"Juliette. I tak jadi keluar kang."

"Dahaga ni!"

"Hmmmmmmm."

Joe Andi bangun. Kerana baginya, permintaan Cafe Latte lebih penting untuk direalisasikan berbanding nafsu Juliette yang datang secara mengejut begitu.

"I merajuk kang. Berani you lari dari I!"

"Eh, you ni dahaga Cafe Latte ke, dahaga air I?"

"Dua-dua. Hiks."

"Dah, dah. Nak cumshot, lepas I balik. Sekarang ni I pun dahaga Cafe Latte jugak. You nak ikut ke tak?" Andi menyarungkan shortnya.

"Alash ah."

"Alash alash, duduk diam-diam. Baca buku. Berlambak ada tepi katil I tu."

"Buku apa je ada?"

"Tengoklah sendiri."

Sebaik Andi menyarungkan kemeja kolar bulat, dia mengambil kunci kereta di meja soleknya.

Ketika menoleh ke arah Juliette, dia menggeleng kepala, menelan air liur, lalu berlalu keluar dari bilik itu. Bayangan punggung Juliette bermain dalam kepala.

Sebaik Andi pulang, Joe Andi masuk ke biliknya, melihat Juliette masih berbogel, tetapi kali ini, gadis itu menyandar pada dinding dengan melapik bantaldi belakangnya. Di tangan Juliette adalah sebuah buku yang paling digemari Andi. "Seronok baca buku tu?" Andi letak dua cawan di meja.

"Power jugak. Mula-mula I tak perasan siapa penulis. I main baca je. Bila I rasa macam kenal je ayat, tengok kulit, ceh, you rupanya tulis."

"Hahaha. Jiwa2Kecil tu antara buku paling bagus yang I tulis."

"Itulah. Enjoyable betul. I ada sorang kawan lesbian macam Batrisya jugak."

"Dan-dan je you ni ada kawan macam tu. I create watak tu takda refer mana-mana orang tau."

"Eh, I kata ada tu adalah!"

"Rilekslah. Marah pulak." Andi mengambil tempat di sebelah Juliette. Dia mengusap paha kanan gadis itu dengan tangan kirinya.

"Latte please."

"Hey, no drinking on my bed."

"Tapi tadi I dah minum banyak air you."

"Air tu lain."

"Yalah, yalah." Juliette meletakkan buku secara telangkup ke tilam. Dia bingkas bangun, melangkah kaki Andi dan turun dari katil.

Andi mengangkat buku, mengingat nombor mukasurat yang ditelangkup tadi, kemudian menutup buku seperti sediakala.

"Hey, I nak baca lagi buku tu!" Tegur Juliette sebaik melihat bukunya ditutup rapat.

"I ingat mukasuratnya. Page 35. I tak suka buku ditelangkup macam tu. Rosak anatomi buku tu nanti," jelas Andi.

"Oh, macam tu. Baiknya you ni."

"I memang baik."

"I know. Sebab tu I mintak tolong belikan Cafe Latte."

"Kejadah apa mintak tolong. Tu memaksa."

"Hahaha. Ala you ni. I nak manja-manja pun tak boleh. Nanti you jugak dapat hadiah dari I."

"That, I know too." Andi bangun, ambil tempat duduk di sebuah lagi kerusi di mini pantry biliknya. Cafe Latte diambil dihirup.

"Andi."

"Yes?"

"I love you. Until I jumpa apa perasaan yang I rasa pada you ni, itu je I mampu cakap."

"Thank you."

"Please don't leave me. I need you. I need you badly."

"I know that too."

"I tahu you pussy hunter, but please, make me your trophy."

"Kalau macam tu, you kena buktikan yang you layak untuk jadi trofi dalam hidup I. Trofi yang I takkan tinggalkan sampai bila-bila."

"Janji?" Juliette mengangkat jari kelingking.

"Dah besar pun main pinky promise lagi?"

"Sukahatilah."

"Oke."

Kelingking bertaut.

Juliette kemudian bernyanyi, "Pinky promise, pinky promise, if you tell a lie, I'll make you drink a thousand needles."

Joe Andi senyum.

Juliette juga turut tersenyum, sebelum mereka berkongsi cium dan bersenggama hingga dinihari.

Monday, 12 January 2015

Pussy Hunter 1

Seorang date memeriksa fon datenya secara haram ketika dia pergi ke tandas. Masuk album gambar, terjumpa gambar bogelnya. Dia tidak pernah menyebarkan gambarnya yang itu, tetapi lelaki ini mempunyai gambarnya. Dia swipe ke kanan dan kiri, laju, mencari jika ada lagi gambarnya yang lain. Tiada. Hanya satu. Yang itu. 

Dia tersenyum. 

Puas hati memeriksa inbox beberapa aplikasi yang lain, dia meletakkan fon datenya kembali ke kedudukan asal. Apabila datenya kembali ke meja, dan selepas beberapa konversasi berbasa-basi, dia bertanya, "Where did you get that nude picture of me?"

Lelaki itu membalas, "Ahh, so you indeed checked my phone."

"What do you mean?" Gadis itu bertanya.

"I have this kind of feelings that you are that kind of girls." Jawab lelaki itu lagi.

"What kind of girls? Stalker?"

"No, not stalker. You ni jenis perempuan yang kalau minat seorang lelaki dalam date pertamanya, you akan check fon date itu ketika tiada."

"Wha-"

"Jap, I tak habis cakap lagi. Dan ketika itulah, baru dibuat keputusan sama ada date itu berjaya ke peringkat seterusnya."

"Where did you get this idea? Ada article tulis pasal ni ke?"

"Well, that depends. I berjaya ke peringkat seterusnya atau tidak?"

"Brilliant. You are fucking brilliant."

"Thank you for pointing a point that I know already."

"Heh. You berjaya ke peringkat seterusnya."

"Baik. Bagus. I rasa itu yang sebaiknya buat you."

"Jawablah babi."

"Hahaha. Thanks. Anyway, I yang tulis article tu. You can read it at..(tunjuk url di fon)..here. Nah, scroll sendiri baca. You kan pandai scroll fon orang."

"Buto."

"Hahaha! Kena lagi. Thank you beautiful. Do you want another drink?"

"Sure." Tanpa menoleh, gadis itu meneruskan pembacaan.

"So.. where did you learn this? From your professor in some kind of weird university?" soal gadis itu sebaik menghirup cafe latte.

"Yeah, he is some kind of professor to me."

"Seriuslah, gila. I know you knew what I meant."

"Hahaha. Takda orang ajar I pun."

"Dah tu?"

"Teori yang I wujudkan sendiri. Melalui penyelidikan sendiri-sendiri."

"Ahh, research..so you mean stalking people?"

"Pandai jugak you ni."

"Well, kalau tak, kita takkan duduk di sini sekarang ni. Idiot."

"Bagus."

"Taknak terangkan kat I lebih lanjut mengenai teori you ni ke? I know a lot people want to know that."

"Kalau you nak, you kena ikut I baliklah. Sambil baring atas tilam empuk sambil tengok bintang, ya, bilik tidur I silingnya tembus langit."

"You ada bedroom see through roof? You jangan memain. I bukan boleh dengar awesome architecture ni."

"Well, kalau nak tahu kena ikutlah."

"You ni pussy hunter eh? Dah berapa ramai gadis terpedaya dengan you ni?"

"HAHAHAHAHA!"

"Amboi, ketawa. Betul ke tak?"

"Honestly, yes, indeed I am."

"Awh."

"Tak percaya?"

"Tak. Mana ada pussy hunter mengaku dia pussy hunter."

"I bukan macam pussy hunter tu."

"Oh, jadi you ni pussy hunter yang jujur bangsatlah?"

"Yes I am."

"Kejap, macamana you dapat gambar nude I? Jauh betul you distract I."

"I dapat secara tak sengaja, masa lalu rumah you haritu."

"Oke, please elaborate that."

"Hahaha! Tipu je. I retilah sedikit sebanyak macamana nak buka kunci dengan dawai macam dalam filem tu. And tadi you cakap "research" I tu adalah "stalking people" kan? Yes that, too."

"Dahsyat you ni. You tak takut I lapor polis ke?"

"I tahu jugak yang you bukan jenis perempuan macam tu."

"Teori you lagi?"

"Mestilah."

"Hmm. I rasa you ni gilalah."

"Gila yang bagaimana?"

"Gilalah. Crazy and homeless. Rumah bumbung see through you ni bawah jambatan je kan?"

"Kahkahkah! Orang gila mana ada pakai gel rambut, jam tangan, tali pinggang, kemeja butang, seluar slim fit dan loafers cik oi!"

"Betul jugak."

"Pandai pun. You jangan buat statement bimbo sangatlah."

"Ceh. Oke, so you nak cakap yang you sangat memahami perempuan?"

"Betul. I sangat memahami perempuan."

"Interesting."

"I know I am."

Mereka diam selepas itu. Si lelaki mengambil rokoknya dan mencucuh sebatang. Perempuan itu juga sama. Mereka hisap rokok berbeza rasa.

"Kalau you terer sangat, cuba teka you dah masuk peringkat ke berapa?" soal gadis itu selepas diam mengisi suasana beberapa ketika.

"I dah masuk ke peringkat tujuh, di mana you rasa geram sangat nak peluk I, nak sayang I, nak bersama dengan I selamanya." Lelaki itu tunjuk jari telunjuk ke atas apabila melihat gadis itu seperti ingin memotongnya cakap. "..tapi you takkan sekali-kali mahu pulang atau bawa I pulang, kecuali dengan satu ujian."

"Fantastic, fantastic. You ni menakutkan betullah."

"I know that well too."

Gadis itu menyimbah latte ke muka lelaki itu. Basah. "YOU BASTARD! HOW DARE YOU SEXUALLY HARASSED ME LIKE THAT! GUARD! PLEASE BRING HIM TO THE NEAREST POLICE STATION!"

Polis bantuan yang terdengar jeritan gadis itu datang. Lelaki itu kemudiannya diminta bangun dan ikut ke balai. Gadis itu pula mengambil beg tangannya kemudian mengikut sambil mencarut-carut hamun lelaki itu.

Sambil berjalan, lelaki itu senyum.